Home » Zelf pompoenpuree maken

Zelf pompoenpuree maken

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Hoe maak je zelf pompoenpuree

Zelf pompoenpuree maken

Zelf pompoenpuree maken is heel eenvoudig met dit snelle recept. Uiteraard heb je wel even tijd nodig in de oven maar als je die in bulk maakt kun je altijd iets invriezen voor later gebruik. Tegenwoordig kun je ook pompoenpuree in blik kopen van het merk Libby. Ik heb deze gevonden in de toko (Amazing Oriental) maar let dan wel op dat je de soort koopt waar niks anders inzit dan pompoen. Er wordt namelijk ook een gezoete variant verkocht!

Uiteraard is zelf maken altijd de beste manier, maar soms is gemak ook een pluspunt.

Pompoenpuree

Pompoenpuree

Yield: 400 gram
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 30 minutes

De hoeveelheid die dit recept maakt is natuurlijk sterk afhankelijk van het formaat van je pompoen. Het levert over het algemeen minimaal 400 gram op

Ingredients

 • 1 pompoen naar keuze of pompoenblokjes uit koelvak of vriezer
 • peper
 • zout
 • beetje olijfolie

Apparatuur

 • Oven of pannetje
 • Staafmixer

Instructions

  1. Heb je een hele pompoen, schil hem dan eerst voor je hem in stukken snijdt. Verwarm de oven ondertussen voor op 200˚C als je de oven gebruikt.
  2. Probeer, hoewel dit lastig kan zijn met pompoen, de stukken op ongeveer gelijke grootte te krijgen. Spreid ze uit op een bakblik en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout naar smaak.
  3. Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten of tot ze gaar zijn. Je kunt de pompoenblokjes ook koken in water maar ik heb altijd het idee dat in de oven roosteren meer smaak oplevert.
  4. Zodra de blokjes zacht genoeg zijn kun je ze pureren in het bakje van de staafmixer of met een vork lukt het ook.

  Je kunt de pompoenpuree die je hebt gemaakt ook goed invriezen voor later gebruik!

Notes

Heb je geen zin om de pompoen te schillen dan kun je hem ook door midden snijden, de pitten en draden verwijderen en in zijn geheel roosteren. Uiteraard duurt dat een stuk langer maar als je geen haast hebt is dat in principe wel zo makkelijk.
Na het roosteren schep je het vlees er zo uit en verwerk je het vervolgens als hierboven

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares