Home ยป Zoete aardappelbowl met eiersalade

Zoete aardappelbowl met eiersalade

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Zoete aardappelbowl

Deze heerlijke zoete aardappelbowl is makkelijk om te maken en als je een beetje goed van te voren je mealprep doet is ie ook nog eens zo klaar. Ik maak graag wat extra van de eiersalade en kook de zoete aardappel van tevoren al zodat ik die alleen nog maar hoef samen te stellen. De avocado uiteraard wel op het laatste moment even snijden anders ziet het er wat minder smakelijk uit.

Ik eet de zoete aardappelbowl altijd als ontbijt maar het kan ook prima als lunch fungeren. Wil je de salade meenemen als lunch voor op je werk? Zorg dan dat je de aardappel en eiersalade los meeneemt. Alleen de avocado even op je werk snijden, pijnboompitjes eroverheen en smullen maar!

Een heel ander ontbijt met zoete aardappel is deze met kokosyoghurt!

Zoete aardappelbowl met eiersalade

Zoete aardappelbowl met eiersalade

Yield: 2 personen
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 20 minutes

Ingredients

  • 1 zoete aardappel in blokjes
  • 1 avocado in blokjes
  • 25 gr pijnboompitjes geroosterd
  • Voor de eiersalade:
  • 4 eieren gekookt
  • 2 stengels bleekselderij in dunne schijfjes
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1-2 el verse bieslook gesnipperd
  • 3 el zelfgemaakte mayonaise
  • peper en zout

Instructions

    1. Begin met het koken van je zoete aardappel. Dit duurt ongeveer 10 minuten voor ze beetgaar zijn. Giet af en zet apart.
      Maak je eiersalade door de eieren in kleine stukjes te snijden en te mengen met de bleekselderij, bosuitjes en verse bieslook. Voeg mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout.
    2. Maak je bowl door de zoete aardappel erin te doen, vul aan met de eiersalade en de blokjes avocado. Strooi de geroosterde pijnboompitjes erover en nog wat verse bieslook.
Nutrition Information:
Yield: 2
Amount Per Serving: Calories: 367

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares